Den perfekte have til din livsstil

En have: dit eget paradis bag huset. En have findes i alle former og størrelser. Går du efter en vedligeholdelsesvenlig have, eller efter en grøn oase? Det er vigtigt at tænke over, hvad der passer dig bedst. Vil du bruge meget tid i din have, eller har du andre prioriteter? Du har en passende have til enhver livsstil. Men hvad skal du egentlig være opmærksom på, når du vil bygge din drømmehave?

Drømmehave mod syd
Alles have er forskellig. Den ene have vender mod syd, og den anden have vender mod nord. Det er vigtigt at vide, hvordan solen er på din have. Det skyldes, at nogle planter kan lide meget sollys – og andre planter kan slet ikke tåle det. Mange mennesker finder en tønde mod syd den mest gunstige: Når din have vender mod syd, har du altid sol i din have. Både om sommeren og om vinteren skinner solen hele vejen langs din have. Men en sydvendt have har også sine ulemper: Når du har græsmåtter i din have, vil du hurtigt kunne mærke, at jorden og græsset hurtigt tørrer ud og viser bare pletter. Med en sydvendt have har du derfor en del arbejde på din have.

Grøn, grønnere, grønnest
Der er mange planter, der kan tåle meget sol. Nogle planter har bare brug for lidt mere vedligeholdelse end andre. Kan du lide grønt? Så er laurbær måske noget for dig. Laurbær er en af ​​de mest populære typer hækplanter. Den vokser hurtigt, hvilket gør, at du på kort tid kan skabe en flot, kompakt hæk. Laurbæren kan lide fuld sol eller delvis skygge.

En farverig hæk
Kan du lide lidt mere farve i din hæk? Så er kristtornen måske din. En kristtorn er let at identificere på sine spidse, blanke grønne blade. Om foråret begynder plantens sæsonbestemte karakteristika: der produceres små blomster, som forbliver hele sommeren. De røde, åh så genkendelige røde bær dukker op om efteråret og bliver på grenene hele vinteren. Holly er også et anlæg med lav vedligeholdelse. Kristtornen holder sig i topform ved blot at beskære den én gang. Kristtornen har det også bedst i fuld sol eller halvskygge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *